0 reacties

september 30, 2023

't Schaepershuys in Kasterlee

Oorspronkelijk dacht ik mijn elfde rit op zaterdag 16 september te rijden maar de voorspelde hoge temperatuur deed me besluiten om de rit met een week uit te stellen.

Ik had de PeRM "Louis Beirinckxroute" gekozen met vertrek vanuit Lier. De keuze voor deze rit was bepaald uit praktische overwegingen maar ook en vooral door de route zelf. En laat me zeggen dat het een schot in de roos was!

vertrek vanuit Lier

Om 6.40 uur vertrok ik vanop de parking waar o.a. de Aldi gelegen was.

Het Netekanaal was ideaal om de benen en het hoofd rustig in gang te krijgen...

Via Viersel en Grobbendonk kon ik in Poederlee mijn eerste stop na 25 km de wereld in sturen. Ik was 1.12 uur onderweg en het ging redelijk goed...

de Hoge Rielen in Kasterlee

Iets later passeerde ik de Hoge Rielen in Kasterlee en nam er een korte tussenstop. Op dit voormalig militair domein vind je nu o.a. een van de grootste jeugdverblijfcentra van het land en je kunt er ook mooie wandelingen doen.

't Schaepershuys in Kasterlee

Niet veel later was ik getuige van een scène uit een Vlaamse film. 't Schaepershuys op de Kluis is een voormalige schaapherderswoning en verwijst naar de schaapherders die men vroeger in alle gehuchten van de Kempen aantrof. Het zijn onverwachte zaken als deze die al die ritten iets extra's geven. Ik stop dan ook maar al te graag om dit te fotograferen!

"Officiële" pauze 2 na 50 km was in Retie. Ik was 2.27 uur onderweg. Jullie zien dus dat mijn gemiddelde snelheid niet super hoog lag maar wanneer je zoveel moois ziet...

Abdij van Postel

En dan was daar plots de Abdij van Postel. Ik was hier ook al gepasseerd op 10 december 2023 tijdens de Parel der Kempen en het was toen pokkekoud... Zoals jullie op de foto kunnen zien, was er nu een deugddoend zonnetje..

Dodendraad

De grens was heel nabij en ik passeerde o.a. de Dodendraad. Honderden mensen zijn langs de 332 km lange draadversperring overleden, al dan niet tijdens het smokkelen...

Luyksgestel

Mijn derde grotere stop lag dus in Nederland en wel in Luyksgestel. Na 75 km en 3.55 uur was het uitkijken naar een bakje troost, .. maar voorlopig was het een meegebrachte Cola, suikerwafel en gelletje...

Molen De Deen in Luyksgestel

Ik was ook Molen De Deen tegengekomen, een molen uit 1839.

Terug in België passeerde ik o.a. Overpelt Fabriek en moest onmiddellijk aan mijn jeugd terug denken toen ik voor mijn pa op zondag de voetbaluitslagen moest invullen...

Duitse militaire begraafplaats in Lommel

Toen ik door het Kattenbos reed, werd mijn aandacht getrokken door een gigantische begraafplaats. Ik had het op dat ogenblik net wat moeilijk (fysiek) maar toen ik dit zag verdween de pijn als sneeuw voor de zon. Thuis kwam ik te weten dat dit de Duitse militaire begraafplaats in Lommel was. Deze begraafplaats is de grootste West-Europese begraafplaats uit WOII. 39111 Duitse soldaten kregen hier hun laatste rustplaats...

Fietsterras Brouwerij 'De Logt'

Ik snakte nu echt naar een koffie en met 110 km in de benen kon ik na 5.45 uur genieten van een koffie en een Cola. Het Fietsterras Brouwerij "De Logt" in Hechtel-Eksel was een zeer leuke stop en even, heel even, twijfelde ik om een biertje te drinken maar de rede zegevierde gelukkig 😉

Vallei van de Zwarte Beek in Koersel

Gewoonlijk stop ik (kort) na elke 25 km maar toen ik na 123 km het zicht op de Vallei van de Zwarte Beek in Koersel zag... Ik zette me hier neer op de bank en gedurende enkele minuten leek ik wel alleen op de wereld maar wat voor een!

Deze stop na 6.45 uur gaf me blijkbaar opnieuw wat zuurstof want ik reed nadien opnieuw wat meer comfortabel.

mijnsite in Beringen

Aan de mijnsite van Beringen was ik eveneens al eens gepasseerd maar ook nu nam ik de tijd voor wat foto's rond het mijnverleden.

De brug over het Albertkanaal zorgde voor wat verwarring in verband met de te  volgen route maar gelukkig kwam het snel in orde.

Ik reed vervolgens opnieuw door de natuur met o.a. de Schoterse bossen en het natuurgebied Gerhagen.

Gerhagen

Er stonden ondertussen 150 km op de teller en dus was het opnieuw tijd voor een pauze die iets langer uitliep dan gewoonlijk maar ik wou alle tijd nemen om te recupereren.

Abdij van Tongerlo

Ik reed opnieuw langs de Abdij van Averbode met als volgende stop... de Abdij van Tongerlo! Een stukje kaas? Een abdijbier (trouwens in Haacht gebrouwen)? Mmmm, toch maar niet 🙂

Uilenbergkapel in Herenthout

Mijn allerlaatste stop was na 178 km aan de Uilenbergkapel in Herenthout. Het zitvlak begon na 10.10 uur toch weer wat te protesteren. Blijkbaar is dit iets waar ik toch blijvend last van ga hebben...

Dorpsplein in Gestel

Op het dorpsplein in Gestel besefte ik opnieuw waarom ik dit allemaal doe. Het zien van zulke plekken is een absoluut voorrecht en we mogen blij zijn dat dit nog bestaat!

De Grote en Kleine Nete brachten me tenslotte opnieuw in Lier.

Aankomst in Lier

Mijn laatste foto nam ik aan het Lisp, het stadion van voormalige eersteklasseclub Lierse.

Ik had 11:23 uur over de 200 km gedaan; tussenstops niet inbegrepen 9:13 uur. Mijn gemiddelde snelheid bedroeg 18 km/u (22 km/u zonder tussenstops).

Deze rit heeft me ongelooflijk deugd gedaan. De vorige ritten had ik het mentaal wat moeilijk maar daar was hier geen sprake van. Op voorhand was ik wat bevreesd voor de blessure aan mijn rechtervoet maar ik had er gelukkig geen last van. Fysiek viel het, ondanks een maand niksen, redelijk mee (mede door mijn snelheid en vele stops).

Op zaterdag 7 oktober 2023 ga ik mijn laatste rit rijden, de BRM 200 "Rond Antwerpen" met vertrek vanuit Hofstade. Het gaat een speciale rit worden en hopelijk kan ik er voldoende van genieten! 10 km voor het einde passeer ik aan de Grote Markt in Mechelen 😉

Op woensdag 15 november  2023 ga ik in het Woonzorgcentrum Trappeniers dan samen met enkele bewoners indoor fietsen.

Het doek van dit project valt tot slot op vrijdag 15 december 2023 wanneer ik het over mijn project ga hebben en er komt ook iemand over Alzheimer praten. Meer hierover later.

Qua sponsoring is er sedert de laatste keer 850 eur bijgekomen zodat de teller ondertussen op maar liefst 4000 eur staat!!!

Sponsoren mag natuurlijk nog steeds via het logo rechtsboven op Ride for Alzheimer of rechtstreeks via de sponsorpagina.

mijn sponsors

Dikke merci alvast aan Mike L, Katty L, Jimmy G, Hilde v, Katelijn H, Joeri V, Greet L, Nadine B, Ilse N, Greta G, Honorée R, Veronique C, Ellie G, Liza F, Christa R, Marise D, Chantal L, Sonia W, Peggy V, Autocenter Veltem, Hilde D, Terri E, Ria en Pieter, Marijke H, Claudine R, anoniem, Peggy W, Bart R, Marilyn, Auxane M, Filip L, Mira V, Jochen V, Steven B, Collega's Gemeentebestuur Zaventem, Chris H, Hedwig T, Thomas W, Karin G, TOPdesk Belgium, Lies D, Bikelife, Nele V, Luc C, Karin A, Kristin S, An De P, Dany en Viviane, Katrien C, Steven D, Lut C, Gaëlle C, Ronald V, Luk V E, Krista L, Ilse L, Jeroen T, Peter V, Dirk d S, Willy en Yvonne, Dirk en Daniella, Gisèle en Michelle, Geert L!!!

Your email address will not be published. Required fields are marked

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}