1 reacties

mei 3, 2021

bord Groene Gordel

Gisteren was ik door enkele vrienden uitgenodigd om samen een wandeling te doen.

Het werd een wandeling in en rond Leefdaal waar we op dat prachtig plateau liepen, een tijdje langs de Voer wandelden en natuurlijk ook langs de Sint-Veronakapel passeerden.

Maar waar ik het in dit bericht over wil hebben, zijn enkele nieuwe borden die we tot onze verbazing opmerkten...

bord fietsknooppunt 2

Aan fietsknooppunt 2 (kruispunt Kleine Hollestraat en Bredeweg) merkten we een splinternieuw bord op. Hierop stond "Heuvelroute" en "Kunststedenroute".

De interesse was natuurlijk gewekt en terug thuis gekomen, typte ik de url in die op dit bord stond: www.vlaanderenmetdefiets.be

Vaag had ik al iets gelezen over de route in de Westhoek maar blijkbaar heeft men negen icoonfietsroutes uitgestippeld die de bijna 30 jaar oude LF-fietsroutes vervangen.

Deze nieuwe routes gaan integraal op het bestaande fietsknooppuntennetwerk liggen en Vlaams-Brabant krijgt er drie toebedeeld.

bord Heuvelroute

De interprovinciale Heuvelroute (afstand: 459 km - hoogtemeters: 3974) is voor de klimgeiten en gaat voor 165 km door Vlaams-Brabant.

bord Kunststedenroute

De Kunststedenroute (afstand: 332 km - hoogtemeters: 1116) gaat o.a. door Oostende, Brugge, Gent, Antwerpen, Mechelen, Leuven en Brussel en loopt voor 55 km door Vlaams-Brabant.

bord Groene Gordel

De Groene Gordel route tenslotte loopt voor de volle afstand (afstand: 126 km - hoogtemeters: 939 meter) over het Vlaams-Brabantse grondgebied en is daarmee de enige route die binnen de provinciegrenzen blijft.

Meer info vind je ook terug op de website van Vlaams-Brabant.

Your email address will not be published. Required fields are marked

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}