African elephant

Kruger

Nog voor het ochtendkrieken waren we al op pad omdat vandaag een volledige dag Kruger National Park op het programma stond. Voor iedere safariliefhebber is dit park natuurlijk een absolute must.

Het park is zowat 20000 km² groot dus begrijp je dat we meerdere dagen zouden nodig hebben om alvast een gedeelte te bezoeken. Vandaag reden we het park binnen via Orpen gate.

Na het vervullen van de nodige formaliteiten (invullen naam en paspoortnummer) konden we op weg om hopelijk zoveel mogelijk wild te zien...

En tellen maar...

Hadden we geluk ofwat? Zie hier de lijst van gespotte dieren t.e.m. de lunch: Greater kudu, Lilac breasted roller, Impala, South African giraffe, African buffalo, Waterbuck, African lion, African elephant, Plains zebra, Southern yellow-billed hornbill, ... Dit betekende dus dat we in het eerste deel al drie van de big 5 gezien hadden; olifant, buffel en leeuw. Nog te zien: neushoorn en luipaard.

African buffalo

Na dit overweldigende begin was het tijd voor de zelf klaargemaakte lunch. Onze boterhammen werden onder het goedkeurende oog van de Southern yellow-billed hornbill in Satara Camp opgegeten.

Southern yellow-billed hornbill

In de namiddag kregen we buiten al de eerdere vermelde diersoorten Ostrich, Blue wildebeest, Kori bustard, Blackbacked jackal, ... te zien.

Blackbacked jackal

Wat me opviel waren de grote aantallen olifanten. Nu ben ik momenteel het boek "Shaping Kruger" van Mitch Reardon aan het lezen en het eerste hoofdstuk gaat over de olifanten en de pogingen die men al ondernomen heeft om via menselijk ingrijpen het aantal olifanten kleiner te maken. Hierbij komt het er zowat op neer dat men niet te snel moet panikeren en menselijk ingrijpen veeleer slecht doet. Zo heeft men decennia geleden heel wat olifanten gedood en wat bleek? De populatie groeide sneller aan dan anders... De "afbraakpolitiek" van olifanten waar sommige mensen problemen mee hebben, zorgt er bv ook voor dat kleinere dieren nu aan grazen toekomen.

Einde deel 1...

Jawel, hiermee zat het eerste deel van de safari er al op, ttz we gingen onze laatste avond in de Riverfront Bushveld Lodge al in. Op dat ogenblik wist ik het natuurlijk nog niet maar voor mij (en ook enkele medereizigers) was dit de leukste plaats om overnachten; zeer leuke cottages, zeer aangename omgeving, ... Achteraf hebben we dan ook voorgesteld om volgende groepen hier wat langer te laten verblijven ten nadele van Struwig Eco-Reserve...

Alle foto's van deze dag zijn op mijn Facebookpagina "Travellix" terug te vinden.

Your email address will not be published. Required fields are marked

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}