0 reacties

augustus 19, 2019

Lizard

Panorama's

De trip van vandaag zou vooral in teken staan van natuurschoon. Eerste halte was een fenomenaal zicht op de Blyde River canyon in de buurt van The Three Rondavels.

Blyde River canyon

Ik durf te wedden dat bepaalde foto's die ik hier nam sommige mensen aan de Verenigde Staten doen denken.

Bourke's Luck Potholes

Volgende etappe was mogelijk problematisch voor mij: Bourke's Luck Potholes. Grootste probleem om de door erosie cilindrisch gevormde gaten te bewonderen is dat je over wat bruggen moet en met mijn hoogtevrees zou dit geen sinecure zijn. Ik verwittigde iedereen van de groep en toen er niemand op de eerste brug stond, sprintte ik met met ogen naar beneden gericht over de brug. Oef!

Bourke's Potholes

Ik heb hier echt mijn fotografiehartje kunnen ophalen. Ik stapte zelfs in het water om vanuit kikvorsperspectief een foto te nemen. Gelukkig verwittigde Jochen me tijdig dat de rotsen glad waren of ik ik had een nat pak gehad...

Een nieuwe brug werd overmeesterd en ik probeerde zelfs van even te blijven staan maar dit was nog te hoog gegrepen...

Bridge at Bourke's Pothole

We moesten naar onze volgende stop maar ik zou hier gerust enkele uren kunnen doorbrengen. Absolute aanrader!

God's Window

Laatste stop vooraleer we naar onze tweede lodge reden, was God's Window. Je hebt hier een spectaculair zicht op het 900 meter lager gelegen ravijn. De klim naar boven is wat inspannend en dus triggerde "iets" me natuurlijk om er de pas in te zetten. Het zicht boven was onvoorstelbaar! Ook onvoorstelbaar was dat mijn schoenzolen redelijk raar aanvoelden... Een eerste inspectie leverde op dat de zolen van beide schoenen wel volledig verweerd leken. De stukken vielen er gewoon af! Nu waren dit mijn hoge wandelschoenen en de enige andere schoenen die ik mee had waren mijn "deftige" schoenen. Jochen stelde dan maar voor om in Sabie te kijken of er schoenen te vinden waren. Het mag niet verbazen dat er heel wat werd afgelachen met dit euvel...

God's Window

Schoenenjacht

We reden dan maar naar Sabie waar ik in het information office vroeg waar ik ergens schoenen kon kopen. Jochen reed dan met mij naar de winkel maar we vonden deze niet onmiddellijk. Na wat heen en weer te hebben gereden, vonden we eindelijk de winkel. Deftige wandelschoenen werden spijtig genoeg niet gevonden... Vlak aan het information office verkocht een straatventer ook wat schoenen en dus besloten we om daar eens te kijken. Om een lang verhaal kort te maken: uiteindelijk vond ik een paar waarmee ik min of meer uit de voeten kon. Grootste plus echter was de aanwezigheid van Howard Desmond. Zelf ben ik verschrikkelijk in afdingen maar Howard, sigarettenvertegenwoordiger, slaagde er in om 200 rand (12 eur) af te dingen. De schoenen kostten me echter nog steeds 700 rand (43 eur)...

Verlorenkloof...

Nadat we in Graskop wat eten voor de lunch hadden ingeslagen, volgde het laatste stuk richting Lydenburg, het epicentrum voor liefhebbers van vliegvissen en er is ook een aanzienlijke mijnindustrie.

Toen we aan onze tweede lodge in Verlorenkloof kwamen, zag ik het helemaal zitten. Hier zouden we vier overnachtingen hebben maar vooral: mogelijkheid tot heel wat wandelen!

We hadden twee cottages; in de eerste cottage verbleven 8 personen en in de tweede 4. Ik werd oorspronkelijk ingedeeld in de grootste cottage maar wisselde uiteindelijk met Graham Hope zodat hij bij zijn dochter en (toekomstige) schoonzoon kon verblijven. Ik zou dan bij Jochen, Mira en Daniel Liddell overnachten.

badkamer Verlorenkloof

Het leuke aan de grootste lodge was dat we een grote gezamenlijke eetruimte hadden. Nadat we de bagage naar onze lodge hadden gebracht, werd er dan ook van een geweldig avondmaal genoten.

Alle foto's van deze dag zijn op mijn Facebookpagina "Travellix" terug te vinden.

Your email address will not be published. Required fields are marked

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}