Heuvels in Verlorenkloof

Wat hou ik van deze plaats! Het is wat afgelegen maar dit is net waarom ik mij hier zo in mijn sas voel!

We mochten vandaag voor de eerste keer echt uitslapen. Er stonden twee (kleinere) wandelingen op het programma.

Op stap in Verlorenkloof

Een deel van de groep ging eerst wandelen, een ander deel had besloten om te gaan paard rijden. Ik hield de voeten op de grond...

Jasmine Desmond horse riding

Na een korte verfrissing en voor sommigen wat zonnen, gingen we naar het hoofdgebouw om met de neus op keiharde feiten te worden gedrukt.

Daniel Phillip Liddell wou ons tijdens deze vakantie toch ook wat "bijscholen" en had hiervoor de dvd "Stroop - journey into the rhino horn war" gekocht. In deze documentaire wordt een kijk gegeven op de wansmakelijke slachtingen van deze dieren maar ook de handel in neushoornivoor. Voor wie eens echt wil geconfronteerd worden met de pijnlijke realiteit is deze documentaire een absolute aanrader maar neem er alvast enkele zakdoeken bij; velen onder ons hielden het niet droog...

De heuvels van Verlorenkloof

Het viel op hoe stil iedereen wel was na het zien van deze documentaire. Ook tijdens de tweede wandeling viel het op dat er minder lawaai was dan gewoonlijk 🙂 Ik genoot echter met volle teugen en was echt volledig ontspannen!

Ik kan het niet genoeg herhalen: Zuid-Afrika is meer dan safari. Een break tussen dieren spotten, hoe knap ook, is voor mij een absolute meerwaarde!

Alle foto's van deze dag zijn op mijn Facebookpagina "Travellix" terug te vinden.

Your email address will not be published. Required fields are marked

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}