1 reacties

oktober 13, 2019

The End

Toen Jochen en Mira naar Zuid-Afrika vertrokken, wist ik al heel snel dat ik er ooit naartoe wou.

Uitstelgedrag en ook de kostprijs van het alleen reizen zorgde er voor dat het bij plannen bleef.

Toen ik van Jochen dan plots de vraag kreeg of ik niet wou aansluiten bij een Engelse groep, moest ik niet lang twijfelen.

Vrij snel kwamen echter de twijfels; mijn laatste twee begeleide reizen waren serieus tegen gevallen net door een slechte groep. Kwam er nu nog eens bij dat ik twee weken in het Engels moest converseren. Nu is mijn Engels behoorlijk maar toch...

In aanloop van de reis maakte ik dan kennis met de gasten van Mad Mongoose safari adventures. Tot mijn verbazing waren dit jonge kerels met een grote liefde voor Afrika. Dan Liddell en Stefan Higgs bieden echte eco-safari's aan tegen betaalbare prijzen. Ze worden hierbij geholpen door Jochen Van de Perre die hen met zijn jarenlange ervaring kan bijstaan.

Er werd een Whatsapp groepje opgericht waar het er al snel ontspannen aan toe ging. Ik zag het wel zitten.

Op de luchthaven in Johannesburg maakte ik echt kennis met iedereen en ik kan nu al zeggen dat dit een van de betere groepen was waar ik al meer gereisd heb!

Over de reis zelf dan. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur maar ik vond de opdeling safari, wandelen, safari perfect. Het gaf je de tijd om na de dierenpracht alles wat te laten bezinken, vervolgens wat inspanningen te leveren om tenslotte te eindigen met nieuwe dierenpracht.

Qua "luxe" en beleving was voor mij Blyde Dam ideaal. Verlorenkloof had dan weer het voordeel van de omgeving met heel wat wandelmogelijkheden. De grote croft (waar ik niet verbleef) is ideaal voor groepen. Van Struwig ben ik niet zo'n grote fan; misschien omdat we er niet alleen waren maar ook onze hut vond ik net wat minder al moet je dit natuurlijk relativeren omdat je toch de ganse dag weg bent. Ik zou dus een of twee dagen Struwig inruilen voor Verlorenkloof (of een dag extra Verlorenkloof en een dag Blyde Dam). Je zit natuurlijk wel met het Kruger National Park...

Group South Africa 2019

Bedankt Stefan, Dani, Howard, Jasmine, Dan, Dan, Emma, Graham en Jamie om er een onvergetelijke vakantie van gemaakt te hebben en me het niet te moeilijk te hebben gemaakt 🙂

Euh, Rudy... Niemand vergeten? Neen, want Mira en Jochen verdienen een eigen alinea en meer.

Mira Van den Eede

OK, Mira en Jochen waren "vrienden" maar de manier waarop onze groep ontvangen werd zegt veel over de wijze waarop ze "zaken doen." Alles was perfect uitgekiend; als gast moest ik me van niets iets aantrekken. Alle zaken die op voorhand waren medegedeeld klopten. Mira en Jochen zijn bovendien niet de traditionele zakenmensen maar mensen met een hart voor Zuid-Afrika, zijn fauna en flora én mensen! Deze bevlogenheid delen ze maar al te graag met hun gasten zodat je je al snel thuis voelt.

Jochen Van de Perre

Ik zou dan ook willen eindigen met wat reclame te maken voor deze landgenoten. Wil je naar Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, ... kies dan voor een "kleine" maar betrokken organisatie als The Africa Bug. Ik stel me persoonlijk garant voor een fantastische beleving! En op het einde van 2019 is hopelijk hun eigen lodge "Kruger Cliffs" klaar zodat je dan zelfs bij hen kan verblijven maar daar later meer over.

Dit was het dan, de verslagen over mijn reis naar Zuid-Afrika. Hopelijk gaven de verslagen en de foto's wat weer hoe ik het beleefd heb. Ik heb bewust gekozen om geen zware, journalistieke stukken te schrijven maar gewoon een korte impressie wat er dag na dag gebeurde. Tot de volgende!

P.S.: een korte Engelse afsluiting volgt nog op mijn Op Stap Met Ruud Facebookpagina.

Your email address will not be published. Required fields are marked

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Hey Rudy! Thanks voor de fijne beoordeling. Intussen staat er al een volgende reis met Mad Mongoose in de steigers. Daar hebben we Struwig vervangen door een “volwaardige” lodge op privé reservaat. Daarmee wil ik zeggen; ze zal exclusief van de Mad Mongoose groep zijn, en de game drives zullen een pak meer opleveren (daar hun gebied veel groter is en ze sightings delen met omringende lodges). Ook het comfort is net dat tikkeltje hoger. In totaliteit maakt dat de reis wel 10% duurder dan voorgaande reis, maar in vergelijking met het aanbod in Belgenland ben ik overtuigd dat dit aanbod nog steeds zeven categorieën hoger zit wat betreft prijs-kwaliteit ratio 😉

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}