1 reacties

juli 24, 2022

Muurschildering luchthaven

Het was al even geleden dat ik nog een serieuze wandeling gedaan had en de Airportwandeling van De Parkvrienden uit Zaventem leek me wel wat; wandelen in en rond mijn "achtertuin"...

Probleem was echter dat er ook een rit van de Corsa Campagnolo was. Deze ging de R.EV 1703 route doen en daar ik deze al enkele weken geleden gereden had, was de zin er niet onmiddellijk om nog eens dezelfde route te rijden.

De beslissing was dus niet moeilijk en zo vertrok ik traditiegetrouw als een van de eersten voor de 30 km.

De eerste "lus" was al onmiddellijk verrassend; net voor het rondpunt aan de Hector Henneaulaan moesten we links de Woluwebeek volgen. Dit stukje kende ik zelfs niet!

Het ging dan richting Woluwedal tot we zowat halverwege de Grote Kloosterstraat insloegen. Waar leidde dit naartoe? Uiteindelijk kwam ik aan de brug over de Leuvensesteenweg uit.

Net hierna was het nu linksaf door wat groen om uiteindelijk op de Bosrankstraat, Bloemenveld, Kleine Daalstraat en Molenbergdreef uit te komen.

Zeer geslaagde eerste lus wat mij betreft!

Vanaf het park begon dan de tweede "lus" richting Nossegem.

Eerst langs mijn geboorteplaats, 't Imbroek (de oudste straat van Zaventem) en via de Bombazijnen naar Nossegem waar er een kleine lus gedaan werd om in Hoeve Nothengem de bevoorrading te nemen. Ik paste ervoor en wandelde gewoon door (ook deels wegens de drukte).

De langere afstanden staken de Mechelsesteenweg over en gingen via de Erpsestraat richting Kortenberg. Iets verder kwamen enkele wandelaars in conflict met twee wielrenners. Als iedereen zich wat soepel had opgesteld, was er geen enkel probleem geweest (maar ego's he...).

De Walenweg en Erpsestraat brachten me aan het station van Kortenberg. Ik wandelde zo goed als alleen.

Ik nam de tunnel onder de spoorweg en ging dan vervolgens een stuk langs de Frans Mombaersstraat richting Erps-Kwerps.

Plots werd ik links het veld in gestuurd: buurtweg 11 (Vosseputten). Ik passeerde o.a. aan Hoevewinkel Salens.

Dit was weer zo'n verrassend stuk dat ik niet kende!

Na enkele kilometers moest ik linksaf: buurtweg 10 oftewel de Weg naar Nederokkerzeel.

Toen ik iets verder linksaf ging en op een betonbaantje terecht kwam, wist ik opnieuw waar ik was; deze weg van Humelgem naar Nederokkerzeel heb ik reeds meerdere malen met de fiets genomen.

Op de Kortenbergsesteenweg ging het naar links om via de Ringbaan aan Spottersplaats 25L/07R en Repatriëringscentrum 127bis te komen.

Van hieruit ging het opnieuw richting Hoeve Nothengem via een onnodige lus waarna ik aan deel drie kon beginnen.

Het was nu ook heel druk aan het worden; alle afstanden kwamen hier namelijk samen.

Via het Speelbos en Noskoem wegske ging het via de nieuwe ringweg richting luchthaven. Hier kon je o.a. door een hangar lopen maar ik besloot om gewoon rechtdoor te wandelen richting "brug Novotel". De voeten begonnen nu meer en meer te protesteren...

De Leonardo Da Vincilaan en "Teletubbieparkje" brachten ons aan de Diegemstraat waar ik, o verrassing, op collega Peggy liep 🙂

Tot slot gingen we nog door het Feldheimpark richting Veldeke.

Ik had er 30 km opzitten en had er zo'n 4:30 uur over gedaan.

Al bij al was dit een zeer toffe wandeling met genoeg variatie.

Alleen... Ik had besloten om deze wandeling te doen met wandelkousen en mijn loopschoenen. In Kortenberg kreeg ik al serieus last van blaren op de hiel. Thuisgekomen zag dit er niet bepaald ok uit en nu, zo'n drie maanden later, zijn de hielen nog steeds niet zoals ze waren. Stom, stom, stom...

Your email address will not be published. Required fields are marked

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}