0 reacties

juni 16, 2019

Broekemwandeling

De weergoden hadden het de laatste week-ends wat laten afweten maar vandaag zag het er weer goed uit. Maar waar naartoe?

Uiteindelijk koos ik via wandelknooppunt.be voor de Broekemwandeling.

Deze wandeling vertrekt aan het Kasteel van Horst en is zo'n 10 km lang. Het kasteel moet natuurlijk niet meer worden voorgesteld want is een gekende pleisterplaats maar natuurlijk ook de thuishaven van de Rode Ridder.

Met het kasteel achter je vertrek naar rechts om iets verder de baan over te steken. Je ziet nu aan je linkerkant de veel gefotografeerde boom.

Het ging nu een tijdje langs veldwegen en het was af en toe opletten geblazen om geen natte voeten te krijgen...

Gempemolen

Ik stak de drukke Houwaartsebaan over en via Dries en Waterstraat kwam ik plots aan een gekende watermolen: de Gempemolen. Hier ben ik al enkele malen komen eten en heb er jaren geleden nog mijn verjaardag gevierd.

Het ging nu het Troostembergbos in. Dit 56 ha groot bos behoorde tot 1981 toe aan de adellijke familie de Troostembergh maar is nu in handen van de Vlaamse overheid.

Enkele jaren geleden liep hier ook een naakte billenknijper rond maar deze zou ik hopelijk niet tegen komen...

Dit was weer zo'n genietstuk. Ik kwam o.a. een hondenweide tegen waar wat mensen aan het socializen waren terwijl hun honden in een afgebakende ronde aan het ravotten waren. De afbakening deed me wel erg aan de klaprozen van de Panquinkazerne in Tervuren denken.

picknickplaats Troostembergbos

Iets verder was dé ideale picknickplek, tenminste als je een picknick mee hebt...

gouden licht

Naar het einde toe ging het opnieuw langs veldwegen maar echt saai werd het niet. Ik vermoed ook dat het prachtige zonlicht hier voor iets tussen zat...

Ik kwam nog een groep wandelaars met Berner sennenhonden tegen en vroeg me af hoe ver deze zouden wandelen (de honden dan...).

Het was ondertussen 11.30 uur en dus het ideale tijdstip om in het Wagenhuis iets te drinken en te eten.

Binnen was het een drukte van jewelste door de wekelijkse brunch en er was ook nog eens een tuinfeest aan de gang. Gelukkig was het buiten wat rustiger.

Ik bestelde een Cola (2,50 eur), Horstbier (3,50 eur) en nam ook nog een huisbereide Horstburger met frietjes (16,00 eur). De hamburger was niet slecht maar echt achterover geblazen, werd ik nu ook weer niet.

Voor ik vertrok, moest er (natuurlijk) nog een koffie (2,60 eur) gedronken worden...

Kasteel van Horst

Het zou natuurlijk zonde zijn om geen foto's van het kasteel te nemen en dus liep ik nog een kleine ronde.

Ik heb wat getwijfeld over de waardering van deze wandeling maar uiteindelijk ga ik voor een 7/10; sommige mensen kunnen het soms wat saai vinden maar ik vind dat er genoeg afwisseling is om deze quotering te rechtvaardigen!

Het foto album op Flickr vind je hier terug.

Your email address will not be published. Required fields are marked

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}