0 reacties

april 22, 2021

Hof ten Hemelrijk

Ik had bij De Fietser in Opwijk pedalen en een fiets gps besteld.

In plaats van te wachten leek het me een uitgelezen gelegenheid om een van de wandelingen in de buurt te doen. Ik koos voor de Droeswandeling.

Deze wandeling vertrekt aan het GC Hof ten Hemelrijk. Je moet hiervoor naar het einde van de parking waar een leuk parkje je de weg wijst.

Na eerst wat kriskras door een wijk te hebben gewandeld, werd ik aan een rondpunt links naar omhoog gestuurd. Ik maakte hier een lus en had o.a. een leuk zicht op de Sint-Jozefkerk in Droeshout.

Sint-Jozefkerk Droeshout

Vanaf het oversteken van de Steenweg op Vilvoorde ging het nu een tijd langs heel rustige wegen.

Langeveldweg

In de Langeveldweg liep ik voor het eerst verkeerd; in plaats van rechtsaf te slaan, liep ik een eindje rechtdoor. Toen ik een foutief knooppunt opmerkte, wist ik hoe laat het was... De reden voor het verkeerd lopen, was opnieuw het langs de linkerkant van de weg wandelen zodat je niet steeds de bordjes opmerkt!

Paddebroeken

Ik kwam iets verder uit op de Paddebroeken, een aangenaam baantje.

Iets verder ging dit over in de Waaienberg, een baan waar het zeer leuk fietsen is maar toch iets te saai om te wandelen...

Op het Grootveld miste ik ei zo na het bordje dat me rechtsaf het veld in stuurde... Ik moest er ook letterlijk door een omgeploegd veld stappen omdat de boer van dienst blijkbaar geen rekening had gehouden met de wandelweg...

Vallei van de Puttenbeek

Het was nu gewoon wat wandelen op automatische piloot tot ik plots rechts de Opwijkse Putten zag, wat deel uitmaakt van de "Vallei van de Puttenbeek." Ik twijfelde even om de 3,5 km lange wandeling die door dit gebied gaat, erbij te nemen maar ik moest voor het sluitingsuur aan de winkel zijn...

de Opwijkse brongebieden

Ik kwam uiteindelijk terug aan de Steenweg op Vilvoorde uit, net voor de spoorwegovergang. Hier werd ik er vervolgens net na, linksaf gestuurd. Er volgde nu een vrij saai stuk langsheen de spoorweg tot ik rechts van mij Broevink zag wat deel uitmaakt van "De Opwijkse brongebieden."

Ook hier vertrok weer een wandeling maar jawel, ook deze liet ik aan me voorbij gaan 🙁

natuur naast spoorweg

Een tunnel onder de spoorweg bracht me terug min of meer in de bewoonde wereld waar ik iets later in een woonwijk opnieuw verkeerd liep...

Ik geraakte uiteindelijk zonder verdere kleerscheuren aan het Hof ten Hemelrijk...

Het is een wandeling met meerdere gezichten. Ik zou er niet speciaal voor naar Opwijk rijden maar als je in de buurt bent en je doet de wandeling, neem er dan zeker de twee natuurgebieden bij; het maakt deze wandeling er heel wat leuker op!

Het fotoalbum op Flickr vind je hier terug.

Your email address will not be published. Required fields are marked

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}