0 reacties

mei 12, 2019

Het Vinne

Nadat we twee weken slecht weer hadden gekregen, hadden de weergoden vandaag opnieuw voor wat beter weer gezorgd.

Na het doen van twee georganiseerde wandelingen van 30 km wou ik opnieuw wat meer genieten en ook fotograferen. Een van de wandelingen die al een tijdje op mijn lijst stond, was de Halewijnwandeling.

Iets na 10 uur kon ik in het Provinciedomein Het Vinne vertrekken. Knooppunt 307 zou me naar 306 brengen, althans dat was de bedoeling. Er waren echter werken aan de gang en richting knooppunt 306 was met een hek afgesloten. Ik keek eerst wat rond of ik toch nergens kon doorglippen maar de kans op een natte broek deed me hier al vlug van af zien...

Wat nu? Ik kende de weg niet en begon al te vrezen voor een totale mislukking. Plots brandde er een lampje boven mijn hoofd. Wat als ik nu eens de omgekeerde richting liep? Ik zou dan wel op het einde zien hoe ik terug aan het vertrekpunt geraakte.

Ik dus op pad (met Ruud) en Het Vinne is gewoonweg prachtig. Het was een vogelconcert van jewelste en dankzij een voorzichtige zon kreeg ik het ook al wat warmer.

Het Vinne

Een eerste ergernis dook echter al snel op; de aanduiding naar het volgende knooppunt liep gewoonweg het water in! Ik kende het hier totaal niet dus moet ik jullie schuldig blijven waarom dit is... Dan maar verder en eventueel gewoon de plas rond. Iets verder zag ik echter opnieuw een bordje...

Ik ging nog even over een van de gekende vlonderpaden maar plots werd ik aan knooppunt 345 uit Het Vinne gestuurd. Als dat maar goed kwam!

Een leuk intermezzo onderweg was de Bethaniakapel waar ik de tijd nam om de geschiedenis ervan te lezen.

Bethaniakapel

Er volgde nu wat veldwegen en asfalt met als bedoeling in het centrum van Zoutleeuw terecht te komen. De geschiedenis van Zoutleeuw is me totaal onbekend maar het lijkt me dat dit vroeger een belangrijke stad is geweest.

Zoutleeuw

Er volgde dan even een vervelend stuk langs de grote baan en een wat saaie veldweg maar uiteindelijk kwam ik terug in Het Vinne. Vermoedelijk heb ik ergens niet goed opgelet want plots zag ik iets uit de richting het volgende bordje.

Aan knooppunt 306 gekomen nam ik dan maar de Ossenwegstraat richting vertrek en eigenlijk liep deze grote baan parallel met het stuk dat ik in het begin niet kon nemen.

Natuurlijk had ik honger en dorst en bestelde in Bistro Het Vinne dan maar een salade met een Karwij, een donker haverbier van 9%.

lunch Het Vinne

Al bij al heb ik toch wel genoten van deze wandeling, vooral dan het stuk in Het Vinne. Wegens de niet altijd duidelijke bewegwijzering en enkele te saaie stukken, geef ik ze echter maar een 6,5/10.

Het foto album op Flickr vind je hier terug.

Your email address will not be published. Required fields are marked

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}