0 reacties

juli 22, 2020

Mechels broek - bank Natuurpunt

Het was alweer even geleden dat ik nog iets actiefs gedaan had en dus besloot ik om vandaag nog eens te gaan wandelen.

De keuze viel op het Mechels Rivierengebied dat ik vond op de site van Natuurpunt.

Mechels Rivierengebied

Na wat kijken en puzzelen, besloot ik om een combinatie te doen van de AS wandeling Mechels Broek (paars), de gele verbindingsroute, rode wandeling Mispeldonk en blauwe wandeling Mispeldonk. Dit alles zou goed zijn voor zo'n 15 km.

Ik parkeerde mijn wagen in de smalle Muizenhoekstraat en moest dan even wandelen naar de ingang van het Mechels Broek.

Hier stond een informatiebord maar dit is NIET het informatiebord dat met een "i" is aangeduid op de kaart. De officiële start van de wandelingen is dus wel degelijk in het begin van de straat aan het huis van Natuurpunt.

Mechels Broek

Het eerste gedeelte was dus de AS Adventure wandeling (paars) in het Mechels Broek van iets meer dan 5 km. Dit was echt een meevaller! In de 100 ha natte graslanden vind je o.a. sloten, een 40-tal bomkraters uit Wereldoorlog II, knotwilgen, ...

Oevers van de Dijle

Terug aan de ingang was het was zoeken op mijn afgedrukt plannetje (doordat ik verkeerdelijk dacht dat dit het begin was). Ik wandelde terug naar mijn wagen en aan het Natuurpunthuis vond ik de kaart terug met alle wandelingen. Hier zag ik dus ook de gele verbindingsroute die me via de Rijmenamsesteenweg naar de oevers van de Dijle bracht. Dit stuk kende ik natuurlijk van mijn recentelijk gereden fietstochten al bevond ik mij nu aan de andere oever.

Iets later verliet ik de Dijle om links de rode route op te pikken. Dit viel me eerlijk gezegd wat tegen. Het was wandelen langs een veldweg met kiezels waar voor de rest niet zo heel veel te zien was. Rustig was het wel!

Bedoeling was om op een bepaald ogenblik de blauwe lus te doen maar ik zag geen aanduiding. Ik vond het raar dat ik maar de rode wandeling bleef volgen...

Rode wandeling

Ik kwam nu terug op de Rijmenamsesteenweg en wandelde, zoals het hoort, aan de linkerzijde. Dit was een vervelend stuk dat maar bleef duren. Op een bepaald ogenblik vond ik het toch wel raar dat ik zolang langs een drukke baan moest wandelen. Ik nam mijn iPhone erbij en keek op Strava naar de kaart. Toen ik dit vergeleek met mijn plannetje, was het duidelijk dat ik te ver was gewandeld. Ik dus terug en ja hoor, verscholen in de struiken aan de andere kant van de baan, stond een bordje voor de rode wandeling! Wanneer je dus aan de linkerkant van de baan wandelt, merk je het zeker niet op (zelfs wanneer je langs de rechterkant wandelt, kan het moeilijk zijn).

De blauwe wandeling liet ik maar voor wat het was en ging terug naar start...

Bedoeling was om in het Brughuis te Muizen nog iets te drinken maar net toen ik wou bestellen, merkte ik op dat ik opnieuw mijn portefeuille was vergeten. Dit was nu al de tweede maal op een week tijd!

Wat nu te denken van deze wandeling? Wel, Het Mechels Broek is absoluut de moeite en hier kun je gerust wat heerlijke wandelingen doen, naar de vogelkijkhut, uitkijktoren, ... gaan en achteraf iets drinken en eten in het Brughuis. De rode wandeling vind ik persoonlijk maar niets. Over de blauwe en groene wandeling kan ik niets zeggen.

Wel problematisch is de aanduiding. Ik zeg het niet graag maar het is niet voor het eerst dat ik problemen heb met wandelingen van Natuurpunt. Het lijkt dat men niet regelmatig controleert of alles nog in orde is, al hoop ik van harte dat ik me vergis!

Het Brughuis lijkt me heel gezellig al kan ik dus wegens financiële redenen hierover geen uitsluitsel brengen... Ik zal dus nog eens moeten terugkeren 🙂

Het fotoalbum op Flickr vind je hier terug.


Your email address will not be published. Required fields are marked

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}