0 reacties

april 20, 2021

sluis Zenne

Het was een mistige ochtend en er was in de loop van de dag ook wat regen voorspeld maar ik wou vandaag absoluut iets actiefs doen.

Fietsen of wandelen? Daar het even geleden was, viel de keuze uiteindelijk op wandelen en koos ik voor de Releghem wandeling in Zemst.

Het vertrek is aan de Sint-Pieterskerk, vlak aan het gemeentehuis en er is voldoende parkeergelegenheid.

Via de Kloosterstraat gaat het naar de Brusselsesteenweg waar je iets na GC de Melkerij de steenweg oversteekt en een tijdje de Zenne zal volgen.

GC de Melkerij

Het was een heel speciaal begin van de wandeling, zo met de optrekkende mist!

Kapel Onze-Lieve-Vrouw in 't Hammeke

Dit stuk langs de Zenne had ik ale enkele malen gedaan en ik wist dat er iets verder een kapel was, de Kapel Onze-Lieve-Vrouw in 't Hammeke. Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, Matthias Diependale (N-VA), heeft onlangs nog 273.000 euro toegekend voor de restauratie van deze kapel.

Kapel Onze-Lieve-Vrouw in 't Hammeke

Plots zag ik een schilderij. Neen, geen echt maar een denkbeeldig. Zou ik het op foto kunnen weergeven? Oordeel zelf maar...

De mist begon stilaan op te trekken en samen hiermee viel me ook de nabijheid van de E19 op. Op zich spijtig want dit is zo'n mooi stuk natuur!

bocht Zenne

Aan een van de talrijke bochten van de Zenne ging het uiteindelijk linksaf (Waterkensvoetweg) waar ik een boer hoorde roepen. Een lammetje kwam al snel aangedarteld om een fles melk te nuttigen 🙂

Kasteel van Relegem

Het ging nu richting Kasteel van Relegem, dat ooit dienst deed als militaire voorpost. Het kasteel is momenteel in het bezit van de adelijke familie t'Kint de Roodebeke die ook het Kasteel van Ooidonk in hun patrimonium hebben.

Aan de Hoogstraat gekomen, moet je even naar rechts om iets verder linksaf te beginnen aan een lus die je opnieuw aan dit punt brengt.

GR boom

Deze lus loopt door de velden en zeer rustige straten (hoe graag zou ik hier wonen...) en je passeert o.a. een GR boom.

Nadat je dus opnieuw aan de Hoogstraat bent gekomen, moet je even verder schuin rechts de Haneweg in. Dit is weer zo'n verrassend baantje, vlakbij een drukke weg.

Ik belandde uiteindelijk in een wijk waar ik nog een zeer leuke verrassing kreeg. Toen ik tegen enkele bewoners goedendag zei, kreeg ik als antwoord: "Goei foto's trekken, he!" Dit was genoeg om een gesprek aan te knopen. Wat bleek, de man was peter van deze wandeling en is dus min of meer een collega. Ook zijn vrouw had wel wat te vertellen over wandelingen in en rond Zemst. Ik ben hier wat "blijven plakken" bij deze zeer aangename mensen 🙂 (P.S.: vandaar het "bolletje wol" op de kaart...).

Spijtig genoeg moest ik verder en kwam meer dan tevreden terug aan het vertrekpunt!

Het fotoalbum op Flickr vind je hier terug.

Your email address will not be published. Required fields are marked

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}