0 reacties

mei 31, 2019

Eikevliet

Eergisteren was ik nog euforisch over het mooiste plekje van Vlaams-Brabant, vandaag heb ik mijn slechtste wandeling tot nog toe gedaan...

Via de wandelknooppuntenapp (aanrader!) kun je ook suggesties vragen en de wandeling "Rond Eikevliet" stond al een tijdje opgeslagen. Er werd gesproken van een zeer gevarieerde route met een afwisseling van prachtige landschappen... Meer moet het niet zijn, toch?

Vertrekpunt was knooppunt 71 van het wandelnetwerk Scheldeland, vlak aan het Hof van Coolhem.

Het begin was al niet veelbelovend: langs een baan met vlakbij voortdurend het lawaai van de N16. Uiteindelijk dook ik een bosje in maar veel soeps was dit niet.

Ik wandelde op een bepaald moment ook gewoon lang rechtdoor zonder ook maar iets te zien. Getuige hiervan: geen enkele foto...

Uiteindelijk kwam ik in Wintam aan het zeekanaal Brussel-Schelde. Spijtig genoeg was er ook hier niets te zien buiten wat lelijke industrie aan de andere oever...

Eikevliet

Toen ik het kanaal verliet aan de Vlietdijk kreeg ik een (te) kort, prachtig stukje te zien. Eindelijk een foto! Spijtig genoeg moest ik dit al snel verlaten en kreeg opnieuw een bosje (met veldweg) voor de voeten geworpen.

De laatste kilometers gingen rechtdoor langs een spoorlijn maar in tegenstelling tot eergisteren kon ik me hier niets bij inbeelden...

Jullie hebben het ongetwijfeld al opgemerkt; over deze wandeling heb ik niet veel goeds te zeggen. Ik ben het dan ook volslagen oneens met de maker van deze wandeling.

Kritisch als ik ben, geef ik deze wandeling dan ook maar een 3/10!

Dan maar iets drinken en eventueel eten in het Hof van Coolhem. Zeer eigenaardig maar er zat niemand op het terras. Ik bleef er zo'n 5 minuten zitten maar er kwam maar niemand langs. Ik las dat dit blijkbaar nogal eens een probleem was... Dan maar iets verder naar Brasserie Vrededaal maar ook hier ben ik vertrokken wegens te lang wachten en niet al te gezellig vlak aan de straatkant.

Naar huis dan maar! Toen ik op de A12 op een van de signalisatieborden las dat er in Meise een ongeluk was gebeurd, verliet ik deze baan en besloot om in Grimbergen iets te gaan drinken. Was het mijn pechdag of wat maar ook hier ben ik gaan lopen. Toen ik op een terras zat, stond er buiten een meisje te roken en te gsm'en. Niets mis mee maar er kwam ook hier niemand een bestelling opnemen. Na 5 minuten dook de juffrouw (die me duidelijk had opgemerkt) binnen om niet meer buiten te komen!

Uiteindelijk heb ik aan de Tommenmolen een Grimbergen Tripel gedronken en een portie gemengd gegeten. Ik heb al leukere dagen beleefd!

Your email address will not be published. Required fields are marked

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}