0 reacties

mei 27, 2019

Lunch 't Schipke aan de Nete

"Dankzij" het slechte weer was het weer even geleden dat ik nog gewandeld had. Daar ik deze week verlof genomen heb, besloot ik maar om elke dag ergens te gaan wandelen...

In de aanbieding: Pairi Daiza (Henegouwen), het Zwin (West-Vlaanderen), het Burreken (Oost-Vlaanderen) en Schipkespad (Antwerpen).

Tot het laatste moment dacht ik naar Pairi Daiza te gaan om vooral mijn fototoestel te testen maar om de een of andere reden koos ik voor het Schipkespad. Deze wandeling was me aanbevolen door een collega.

De weg er naar toe is niet de leukste; het is voortdurend opletten of je nu 30 km/u, 50 km/u of 70 km/u mag rijden...

De wandeling vertrekt aan 't Schipke aan de Nete, bij sommigen gekend als de opnameplek van Pallieter.

Het vertrek kan bijna niet beter omdat je hier aan de meanderende Nete zit en je zo kunt inbeelden waarom Felix Timmermans hierover schreef.

De Nete

Het eerste kwartier was dan ook genieten. Voor de rest is het me wat tegengevallen... De Kruiskensberg in Bevel had nog wel wat maar voor de rest kon de wandeling me niet echt bekoren, getuige hiervan de amper 6 foto's die ik tijdens de 11 km lange wandeling nam.

Ik moest zelfs een stuk langs de toch wel gevaarlijke Bevelse Steenweg wandelen en de Bossen van de Merode konden me ook niet echt bekoren wegens te weinig afwisseling en te lang rechtdoor.

Naar het einde toe werd het opnieuw wat beter al was er iets te veel asfalt naar mijn zin.

De wandeling zelf geef ik dan ook maar een 5/10... Positief is de aanduiding; niet alleen verloopt deze wandeling langs de knooppunten maar je kunt ook gewoon de gele pijl volgen. 

Het was ondertussen net na twaalven en dus tijd voor een lunch. In 't Schipke aan de Nete bestelde ik een Nethe Tripel (25 cl - 7,5% - € 3,20) en nam ook een seizoenssalade met asperges, gerookte zalm en citrusdressing (€ 19,90). Niet goedkoop maar super lekker én met dagverse producten. Het was ook een verademing om eens deftige, frisse salade te krijgen in plaats van konijnenvoer...

Ik had nog wat plaats over en bestelde dan maar een Coupe aardbeien met twee bolletjes en slagroom (€ 6,30). Een koffie (€ 2,40) kon natuurlijk niet ontbreken.

dessert 't Schipken

Qua ligging en kwaliteit krijgt dit restaurant van mij een 9/10, de prijs neem je er dan maar bij...

Toch kijk ik wat met gemengde gevoelens terug op deze dag. Ik heb uiteindelijk een klein uur gereden en dan hoop je toch wat extra's te zien. Dit viel wat tegen maar ik ben ervan overtuigd dat er hier heel wat moois moet te vinden zijn!

P.S.: Op mijn Facebookpagina kreeg ik van Patricia Moonens nog een leuk weetje in de schoot geworpen; het servies dat jullie hierboven zien, blijkt van Sergio Herman te zijn...

Het foto album op Flickr vind je hier terug.

Your email address will not be published. Required fields are marked

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}