0 reacties

maart 5, 2021

Tenierswandeling

Zonneschijn = wandelen of fietsen!

De keuze was al snel gemaakt om te wandelen en ik wou het deze keer kortbij houden. Het werd de Tenierswandeling met vertrek in Perk.

Vlaamse Kermis door David Teniers II

De wandeling is genoemd naar David Teniers II, ook wel David Teniers de Jonge genoemd.

Het officiële vertrekpunt ligt aan knooppunt 38. Hiervoor moet je vanaf de kerk de Tervuursesteenweg richting Steenokkerzeel nemen en na de Vrije Basisschool Sint-Cajetanus linksaf de Sint-Jannekensstraat nemen.

17de eeuwse boerenwoning

Je ziet onmiddellijk een 17de eeuwse boerenwoning aan de linkerkant van de dreef.

Op het einde van de dreef even naar rechts en daar staat dan het Kasteel de Ribaucourt.

Hondenbergweg

De Hondenbergweg is dan weer zo'n verrassende "veldweg". Aan je linkerkant zie je de Tervuursesteenweg maar je hebt er totaal geen last van.

Collegestraat

Je komt op de Hoogstraat uit en slaat dan onmiddellijk rechts de Collegestraat in. Je zit nu midden in een verrassend stuk natuur (tenminste voor mij toch).

GR wandelboom

Aan het kruispunt van de Boektestraat en de Collegestraat vind je een GR wandelboom. Deze is voor de GR Groene Gordel en GR Dijleland.

Het ging nu opnieuw door een verrassend stuk bos tot de Moorbosstraat. Echt ongelooflijk dat er zo'n stuk natuur vlakbij is en je er nog nooit van gehoord hebt!

Paddentrek

Blijkbaar is het ook opnieuw paddentrek al ben ik er nog geen tegen gekomen...

rivier

Er volgde nu een redelijk drassig stuk maar oh wat een mooi zicht kreeg ik voor de voeten gegooid!

Iets verder passeerde ik langs Basisschool De Regenboog waar het juist speeltijd was. Je kunt niet geloven hoeveel deugd het deed om spelende kinderen bezig te zien!

Sint-Hubertuskerk Elewijt

Ik kwam nu uit aan de Sint-Hubertuskerk in Elewijt. Blijkbaar trekt er dus sedert 1603 de Sint-Hubertusprocessie door Elewijt. Toch iets om eens in het oog te houden...

Villa Edelweiss

Er viel hier buiten de kerk en het herinneringsmonument nog iets te zien, nl. de Villa Edelweiss. In deze eclectische woning bevond zich tot het begin van de 20ste eeuw het café "In den Meyboom." 

Het was hier even zoeken omdat er tweemaal knooppunt 869 op de routebeschrijving stond. Je moet recht tegenover de kerk tussen de huizen in en iets verder staat opnieuw knooppunt 869.

Het werd nu iets minder qua landschap. De Waversebaan maar vooral de Molenstraat was een wat vervelend stuk. Ik dacht op een bepaald moment dat het allerlaatste stuk langs de Tervuursesteenweg zou gaan maar gelukkig moest ik rechts de Kerselarestraat in.

Laathof

Ik kwam nog in de buurt van het Laathof maar dat was het zowat.

Bij mijn opzoekingswerk merkte ik op dat ik vlakbij het herdenkingsmonument van het vliegtuigongeval in Perk ben geweest (bummer!).

Via de Brembosstraat (mijn zeer goed bekend van mijn fietstochten) ging het naar de Huinhovenstraat. Ik kon de E19 nu bijna aanraken!

Gelukkig ging het linksaf door het veld naar knooppunt 35. Ik kwam iets later nog twee meisjes tegen met een prachtige Shiba Inu en maakte nog even een praatje met hen.

Uiteindelijk kwam ik via een wijk terug aan de kerk. Hier merkte ik op dat Strava net na het vertrek was gepauzeerd zodat ik geen registratie heb.

Dit was toch wel een verrassende wandeling en oh zo kortbij!

Het fotoalbum op Flickr vind je hier terug.

Knooppunten Tenierswandeling

Your email address will not be published. Required fields are marked

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}