Buiten wat kortere wandelingen in de buurt, was er dit jaar nog niet te veel van "Op stap met Ruud" terecht gekomen.

Net voor de coronacrisis ervoor zorgde dat we niet meer samen mochten wandelen, had ik nog een wandeling in en rond Duisburg georganiseerd voor twee vriendinnen van het woonzorgcentrum maar dat was het zowat.

Nu we terug wat in de ruimere omgeving mochten wandelen, moest ik dus niet lang nadenken...

Op de site van Toerisme Vlaams-Brabant koos ik voor "Wandeling op het Brabants leemplateau" met vertrek in Leefdaal.

Volgende knooppunten werden gevolgd: 5 - 57 - 58 - 59 - 506 - 505 - 509 - 206 - 205 - 218 - 207 - 208 - 510 - 518 - 51 - 50 - 56 - 57 - 5.

De Voer

Het eerste gedeelte langs de Voer heb ik al meerdere malen gedaan maar blijft leuk (als je niet te veel gehinderd wordt door fietsers...). Men was bezig om langs de niet-waterkant een gracht te graven zodat het water wat gemakkelijker wegliep (al zal er van veel water de laatste weken niet te veel sprake zijn geweest).

Op knooppunt 58 verlaat je de Voer om naar het plateau te klimmen. Bepaalde stukken had ik al gedaan maar er werden ook enkele nieuwe ontdekt. Een zware beklimming mocht ook niet ontbreken...

Natuurlijke drinkplaats

Aan de gekende plas aan knooppunt ... waren er nu paarden aan het drinken. Hier heb ik even de tijd genomen om te rusten want de zon scheen ongenadig op mijn onbedekt "kopje."

Ik zag ook af en toe de imec toren maar dit stuk op het plateau kon me niet echt bekoren. Het was wat te veel van het goede.

Naar het einde toe kreeg ik dan nog een oorverdovend kikkerconcert aan de Boskee te horen.

De Voer bracht me tenslotte opnieuw aan het vertrekpunt.

Geen natje en/of droogje want dit is nog steeds niet toegelaten. Spijtig want dit maakt voor mij deel uit van de wandelingen.

De wandeling heeft na al die tijd deugd gedaan maar heeft toch geen onvergetelijke indruk op mij nagelaten, hiervoor was er op te veel stukken te weinig te zien of was het wat te eentonig.

Het foto album op Flickr vind je hier terug.

Your email address will not be published. Required fields are marked

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}