African elephant

Om 5.00 uur ontbijt want derde en laatste dag Kruger National Park.

Ik heb het al in een eerder bericht kort vermeld maar we passeerden op weg naar Kruger opnieuw door Mordor, anders kan ik het niet noemen. Phalaborwa Coppermine (correct, Jochen?) is een 2000 m groot litteken in een van Zuid-Afrika's topbestemmingen. We zijn hier in totaal viermaal doorgereden en viermaal waren we boos en teneergeslagen.

Spotted hyena

Maar bon, laat ons vooral van de dierenpracht genieten, niet? Tijdens de eerste rit kregen we o.a. African fish-eagles en hyenas te zien. Vooral de hyena's hebben mij en anderen verbaasd. O.a. in The Lion King worden ze steevast afgeschilderd als achterbaks, vals, ... maar wanneer je deze dieren in het echt ziet? We bleven langer dan gewoonlijk kijken naar wat spelende kleintjes en iedereen was ervan overtuigd dat deze dieren absoluut niet zijn hoe men hen voorstelt!

Breakfast at Letaba Rest Camp

In Letaba Rest Camp rustten we wat om een laat ontbijt te eten. Ik kocht in de Letaba Parks Shop een brown egg & Biltong mayo sandwich (33 rand), een cola van 44 cl (27 rand) gummy bears (12 rand), een doos Pringles (26 rand) en een fruit salad (31 rand). Deel hiervan was voor de lunch, een ander deel voor onderweg...

Tropic of Capricorn

Tijdens de tweede rit kregen we weer heel wat moois: plains zebras, crocodiles, baboons, lilac breasted roller, African elephants, Kori bustard, Ostriches, African buffalos, ... Het was ondertussen al verschrikkelijk warm geworden en je merkte op dat de dieren stilaan de schaduw opzochten. Wat we ook zagen en passeerden was de steenbokskeerkring op 23°26'18" ten zuiden van de evenaar.

Mooiplaas picnic site

Ook wij deden dit en wel op de Mooiplaas Picnic Site. Ik dacht eerst dat Mooiplaas gewoon een... mooie plaats was 🙂

In de namiddag werden we geconfronteerd met moeder natuur: zowat alle dieren hadden de schaduw opgezocht. Enkel wat South African giraffes konden we bijschrijven in ons boekje. Of zou er toch nog een verrassing opduiken?

Op onze boottocht kregen we het gezelschap van enkele leutige lokale dames. Blijkbaar hadden ze een verjaardag te vieren en dat hebben we geweten...

African lion

Net toen ik mijn fototoestel wou wegsteken: leeuw! Huh? Op de oever merkten we enkele vrouwtjes op. Machtig gewoon!

En of we nog niet genoeg "excitement" hadden gekregen, kon de grote boot niet aanmeren. Toen het na heel veel moeite dan toch lukte, was het maar nipt om droog de oever de bereiken. Achteraf hebben we er goed mee gelachen maar op het moment zelf...

Sunset

Het is een dag vol emoties geweest: een goed begin, een wat teleurstellend vervolg maar dan een fantastisch einde. Een prachtige zonsondergang bevestigde dit.

Bedankt, Kruger en tot nog eens!

Alle foto's van deze dag zijn op mijn Facebookpagina "Travellix" terug te vinden.

Your email address will not be published. Required fields are marked

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}