0 reacties

april 7, 2019

Oogstwandeling

Vandaag Ronde van Vlaanderen dus was het zaak om ofwel heel vroeg te vertrekken voor een langere wandeling ofwel om in de buurt een wat kortere te doen.

Ik was oorspronkelijk van plan om de Halewijnwandeling met vertrek in Zoutleeuw te stappen maar wegens iets te laat wakker werd uiteindelijk gekozen voor de Oogstwandeling met vertrek in Duisburg.

Deze wandeling loopt langs volgende knooppunten: 46-404-403-402-407-408-409-410-44-45-46.

Hoe dikwijls heb ik hier nu al in de buurt gewandeld en gefietst en toch was vandaag weer een geweldige ontdekking!

Qua bewegwijzering is het soms wat correct de aanduidingen interpreteren (schuin naar links is niet gewoon links) maar vooral wanneer je van kruispunt 402 naar 407 stapt, is het opletten. Op een bepaald ogenblik kom ja aan de kruising van de Veeweidestraat en de Oliestraat. Hier staat plots geen bordje (of ik heb het gemist). Je moet rechtdoor de Leeuwweg (= holle weg) in. Ik heb dit mankement aan de Routedokter van Vlaams-Brabant gemeld.

Verder was het puur genieten! Ik kwam ook nog Serge Renson tegen die met wat vrienden aan het mountainbiken was. Ze vroegen of ik een foto van hen kon nemen maar deze is dus schromelijk mislukt...

Op een bepaald ogenblik zat ik op een plateau waar het zo rustig was en waar je een prachtig zicht op de omgeving had. Hoe zalig moet het niet zijn om hier te picknicken?!

Naar het einde toe zag ik heel wat fietsers puffen om de Kouterweg boven te geraken maar ook zij genoten zo te horen.

Pachthof Stroykens

Afsluiten deed ik deze keer in Pachthof Stroykens, een monumentale hoeve waarvan de huidige vormgeving dateert uit de tweede helft van de 19de eeuw. Het zat er vol met wielertoeristen die aan het genieten waren van niet-sportdrank... Ik nam een croque madame met een La Chouffe. Het eten was eenvoudig maar zeer verzorgd. Zo kreeg ik voor de eerste keer in mijn leven sla in een bokaal opgediend! De bediening was zeer gemoedelijk en vriendelijk. Aanrader dus!

Het foto album op Flickr vind je hier terug.

Your email address will not be published. Required fields are marked

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}